Sauna Standaard

Een Infraworld-sauna biedt aanzienlijk meer voordelen dan gewone sauna’s. In combinatie met infrarood en een zoutverdamper is een sauna het beste wellnesspakket. Je zweet door de hete  saunalucht, je ontspant door de intensieve infraroodtechnologie en je ademt de verkwikkende kracht van de zilte waterdamp van onze Sole-Therme-zoutverdamper.

Deze unieke combinatie is verkrijgbaar in standaardformaten. Bij onze maatsaunamodellen beslis jij echter hoe groot je sauna wordt, van welk hout we die maken, en welk interieur je wil.

Weet u niet of u nu voor een infraroodcabine of een sauna moet kiezen? Dan is een infrarood sauna misschien wel iets voor u! Infrarood sauna’s zijn geen synoniem voor infraroodcabines. Omdat in een dergelijke sauna infrarood stralen gebruikt worden, is de IR sauna ook ideaal te gebruiken bij spier- en gewrichtspijnen.

U gebruikt de infrarood sauna zoals de infraroodcabine. Infraroodsauna’s warmt u eerst op met de saunakachel, totdat de omgevingstemperatuur zo’n 40° tot 50°C is. Vervolgens kan u op uw saunabank voor de infraroodstraler plaatsnemen, zodat de stralen hun werk kunnen doen. Om op energiekosten te besparen, kan u de infraroodstralers eerst laten werken tot de temperatuur in uw infraroodsaunas opgelopen is tot zo’n 60°C en vervolgens de stralers uitzetten en de kachel aanzetten om de temperatuur in de infraroodsauna op peil te houden zodat u nog een tijdlang van de warmte kan genieten en kan ontspannen zoals in een klassieke sauna. Indien u dat wenst, kan u ook apart van de sauna of van de infraroodstralen genieten.