Sauna

Standaard sauna’s

Bekijk modellen

Sauna’s op maat

Bekijk modellen

 

U bent op zoek naar de belichaming van ontspanning en welzijn in een infraroodcabine of een sauna? Dan bent u bij Infraworld aan het juiste adres. Daar hebben we een grote hoeveelheid gezondheid aan toegevoegd.

Onze sauna’s en infraroodcabines zijn moderne gezondheidsoases, aangepast aan uw individuele behoefte, om op kracht te komen, te rusten en uw vitaliteit te versterken.

Laat u overtuigen van onze innovaties!

Verschil tussen een infraroodcabine en een sauna

Infraroodcabines zien er eigenlijk net zo uit als sauna’s maar er is wel een groot verschil. Bij een sauna warmt de omgevingslucht in de cabine op, terwijl in een infraroodcabine de panelen stralen produceren die hun warmte direct afgeven aan uw lichaam. Om de effecten van infraroodstraling te ondervinden, zou u in feite ook zonder een cabine voor de elektrische infraroodstraler kunnen zitten. Het feit dat u in een infraroodcabine zit, maakt echter dat de warmte effectiever verspreid wordt en dat u ook nog eens kan genieten van een aangename omgevingstemperatuur, die stijgt naar zo’n 40° tot 60°C. Dit is evenwel lager dan wat in een ‘normale’ sauna gebruikelijk is. Een infraroodcabine is hierdoor ook geschikt voor mensen die het wat benauwd krijgen in een gewone sauna. Veel ouderen en kinderen zullen het aangenamer vinden om in een infraroodcabine te vertoeven dan in een sauna.

Nog een voordeel: infraroodcabines zijn makkelijk te plaatsen. Eigenlijk kunnen infraroodcabines in iedere ruimte geplaatst worden, zolang er maar een stopcontact is. Bovendien kan u ook infraroodcabines op maat laten maken. Dus heeft u ergens nog een ongebruikte kamer of een vrij hoekje, dan kan ook u genieten van de voordelen van een infraroodcabine!

Voordelen van infraroodcabines

Infraroodcabines maken gebruik van infraroodstralen, die een weldadige werking hebben op uw volledige lichaam. Waarschijnlijk herinnert u zich nog de ‘rode lamp’ van vroeger, die wonderen deed voor verkrampte schouders of een stijve nek. De infraroodcabine werkt net zoals die lamp van vroeger, maar is stukken comfortabeler, effectiever en groter, zodat uw hele lichaam er baat bij heeft.

Net zoals in een sauna, kan u in een infraroodcabine genieten van alle fysieke en mentale voordelen van warmte. U kan er zich heerlijk in ontspannen, ontstressen en door het zweten wordt uw stofwisseling bevorderd, reinigt uw lichaam als het ware zichzelf en wordt uw bloedsomloop en bloeddruk gestimuleerd. Maar infraroodcabines hebben daarnaast nog het voordeel dat het gaat om infraroodstralen, die –in alle veiligheid- veel dieper in uw huid doordringen dan wat de omgevingswarmte in de sauna kan bewerkstelligen. Hierdoor zijn de fysieke en gezondheidseffecten groter. Mensen die lijden aan reuma, artritis, artrose en fibromyalgie kunnen bijvoorbeeld heel veel baat hebben bij regelmatige blootstelling aan infraroodstralen.

Infraroodcabine kopen

Ten eerste moet u zichzelf de vraag stellen: “Wat verwacht ik van een infraroodcabine?”. Als u op zoek bent naar een infraroodcabine voor pijnbestrijding, is het bijvoorbeeld belangrijk dat u een infraroodcabine kiest met full spectrum infraroodstralers. Het is immers de korte golf infraroodstraling (A-straling) die intensief inwerkt op pijnlijke spieren en gewrichten. Wilt u eerder een cabine om te ontstressen en te genieten van een zachte, milde warmte? Dan komt een cabine met vlaktepanelen (lange C-golf) aan uw verwachtingen tegemoet.

Of u wilt misschien beide? Dan koopt u best een cabine met stralers én dimbare panelen. Het aantal functionaliteiten dat u kiest, speelt natuurlijk een rol in het prijskaartje van de infraroodcabine.

Infraroodcabine gebruik

Zoekt u een privé of een professionele infraroodcabine? Hoe intensiever er gebruik gemaakt wordt van de infraroodcabine, hoe belangrijker het is dat u kiest voor een hoogwaardige afwerking en kwalitatieve materialen. Om optimaal te profiteren van de voordelen van een infraroodcabine, maakt u er trouwens best dagelijks gebruik van.

Infraroodcabine hout

Check altijd het hout in de infraroodcabineCeder is een lichte, poreuze houtsoort die de infraroodstraling niet opneemt (zodat deze in de cabine blijft hangen). Dit is ideaal. Het Ceder hout is bovendien doordrongen met veel etherische oliën (aangename geur) en het blijft 100% schimmelvrij (ook al verhoogt u de luchtvochtigheid). Een andere optie is een infraroodcabine uit vurenhout.

Standaardcabine of infraroodcabine op maat

Zowel een standaard infraroodcabine als een infraroodcabine op maat is mogelijk binnen het gamma van Infraworld. Breng een bezoek aan één van onze infrarood winkels en wij tekenen uw infraroodcabine op maat zodat u zich een perfect beeld kan vormen van de infraroodcabine.